Čitaonica | Aktualnosti | U korak s vremenom

Cold Brew kava, pravi ljetni hit među kavoljupcima

06.07.2019. | Đurđica Marković

Vrućina vas je totalno omamila i jedino o čemu sanjate je rashlađeni napitak od kave koji bi vas vratio među žive?

Velika čaša uz dodatak leda, s uronjenim slamčicama, servirana na mini drvenoj paleti, dobitna je kombinacija za guštanje u vrućim ljetnim danima. Za pripremu ovog napitka koristi se posebno mljevena, 100%-tna arabica, za koju proces ekstrakcije traje od 12 do 24 sata. Takvim postupkom dobiva se napitak nježne, elegantne slatkoće s voćnim notama. Cold Brew kava pravi je ljetni hit među kavoljupcima. Okus ovog napitka aromatičan je i nježan.

Popijete li ga nakon vježbanja, povećat ćete sagorijevanje energije, a budući da je razina kofeina u ovom napitku malo viša od one u uobičajenoj šalici kave – bit će to pravi “boost” i za vaš mozak. Isto tako, cold brew kava bolja je opcija imate li osjetljiv želudac. Naime toplina se uopće ne koristi kod pripreme ovog napitka, okus je nježniji, a kava je manje kisela pa time i pogodnija za osobe osjetljivog želuca.

U Julius Meinl ponudi nalazi se čak sedam nijansi okusa. Ljubitelji bezalkoholnih koktela odabrat će Pure, Peach, Meinl Cherry ili Mojito, a onima koji preferiraju alkoholne koktele zasigurno će se svidjeti Nutty Brew s dodatkom likera od kestena, Blueberry Brew ili Mozzart Brew obogaćen amarettom i narančom.

Julius Meinl Cold Brew možete probati u 23 ugostiteljska objekta diljem Hrvatske, a popis lokacija potražite ovdje.