Čitaonica | Aktualnosti

Do četvrtka popodne stabilno

27.12.2011. | Đurđica Marković

Božićni vikend je iza nas, do najveselije noći u godini još je pet dana. Iako za dobar novogodišnji provod vrijeme i nije baš važno, u ovoj pripremnoj fazi zanima nas hoće li nam otežavati naše aktivnosti, ili će nam pomoći da sve teče glatko.
Iako je dobar dio unutrašnjosti jutros u oblaku, u nastavku dana sunce bi trebalo pokazati da je jače, te se probiti kroz oblake. Na Jadranu i u višem gorju ostat će sunčano. Temperature će biti iste ili vrlo  slične jučerašnjima.

Što se tiče Europe, u Barceloni, Edinburgu, Gracu, Klagenfurtu, Londonu, Madridu, Oslu, Parizu, Stockholmu, Trstu i Ženevi je vedro ili pretežito vedro. Ostatak europskih metropola i većih gradova ima pretežito ili posve oblačno vrijeme. Beograd i Bukurešt od magle ne vide nebo, a u Berlinu, Budimpešti, Dublinu, Hamburgu i Pragu pada isprekidana slaba rosulja ili kiša. Najhladnije je u Klagenfurtu (-6°C), samo stupanj manje ima Grac, dok Zurich i Ženeva imaju -4°C. Najtoplije je u Stockholmu (11°C), a samo stupanj manje imaju London, Hamburg i Berlin.

U našoj zemlji takva stabilna anticiklonalna situacija zadržat će se i sutra, no u četvrtak popodne sa zapada će se navlačiti tmurni oblaci s kojima će stići i oborine – na Jadran kiša, u Gorski kotar i Liku snijeg, a oborina na granici kiše i snijega mjestimice će biti i u nizinama kopnene Hrvatske.