Čitaonica | Aktualnosti

Gorski predjeli dočekali Uskrs uz snijeg!

08.04.2012. | Đurđica Marković

Baš kao i prošle nedjelje, i ove nam je travanj pokazao svoju ne baš najljepšu stranu. Osim mjestimične kiše, u gorskim je predjelima jutros padao i snijeg te susnježica.
Prema podacima sa meteoroloških postaja, snijeg  koji je jutros u 9 sati padao u Gospiću i Ogulinu  prešao je u kišu, koja je u 10 sati padala i u Karlovcu, Pazinu, Malom Lošinju, Rabu,  Rijeci i njenoj okolici, u Senju, Splitu, u kojem je sat  ranije zabilježena grmljavinska oluja, a  kiše ima  i u Zadru te Zagrebu. Snijeg je u 10 sati padao još samo u Pargu i na Zavižanu.

U Senju ima umjerene bure, u Kninu i Šibeniku umjerenog sjeverozapadnog vjetra, u Krapini puše umjeren sjeveroistočni, a na Bilogori sjeverozapadni  vjetar. U nastavku dana očekuje se jačanje vjetra, osobito bure na Jadranu.

Trenutne temperature zraka na kopnu se kreću od -1°C u Gorskom kotaru (Parg) do 8°C u Slavoniji (Osijek, daruvar), na obali od  8°C (Rijaka) do 16°C (Hvar). U 10 sati Senj je imao 7°C, a Knin 8°C. Slične temperature zadržat će se i u nastavku dana.

Novi tjedan počet će proljepšanjem vremena, no ostat će prohladno, osobito u unutrašnjosti zemlje.