Čitaonica | Aktualnosti | Zanimljivosti

Hladno nedjeljno jutro! U Varaždinu, Čakovcu i Bednji -15˚C, minusi i na obali

27.01.2013. | Đurđica Marković

Lokrum_Alen Tahirovic

Nedjeljno jutro osvanulo je u unutrašnjosti zemlje bez oborina, ali hladno, posebice u predjelima s maglom i sumaglicom, gdje su temperature pale i do -15 ˚C.

Rekorderi po negativnim Celzijevcima su Varaždin, Čakovec i Bednja, s izmjerenih -15 ˚C. Jutros u 7:00 sati Gospić i Crni Lug – Risnjak imali su -11 ˚C, Delnice, Krapina, Udbina i Zavižan -10 ˚C, u Krapini, Križevcima, Ogulinu, Pargu,i na zagrebačkom Plesu  izmjereno je -9 ˚C, samo stupanj više, -8 ˚C, imala je Virovitica, -7 ˚C Bilogora i Slatina. U ostatku unutrašnjosti mjerilo se između -6 i  -3 ˚C.

Hladno je jutros bilo i na Jadranu, osobito na njegovom sjevernom dijelu, gdje su također zabilježene negativne vrijednosti temperatura zraka. Tako je, primjerice, jutros u 7:00 sati Poreč imao -2 ˚C, na pulskom aerodromu i u Malinskoj izmjereno je -1 ˚C, u Krku 0 ˚C, u Rijeci tek 1 ˚C, koliko su imali i Zadar i Šibenik. Jutrošnji maksimum od 5 ˚C imali su Split i Lastovo.

Osjećaj hladnoće na obali pojačava i umjerena i jaka bura koje i jutros ima duž obale. Na dubrovačkom području puše jak sjeverozapadni vjetar.