Čitaonica | Aktualnosti | U korak s vremenom

Kraljevi roštilja u Falkensteiner hotelu & Spa Iadera

14.03.2016. | Đurđica Marković

Proljeće je pred vratima, veselimo se njegovim bojama i mirisima, aktivnostima na otvorenom, među kojima je roštiljanje mnogima omiljeno. Jeste li znali da postoje Kraljevi roštilja?

Da, da, postoje. A njihovim tajnama doskočit ćemo zahvaljujući Falkensteinerovoj Iadori, hotelskoj primadoni iz Punta Skale, koja po prvi puta u Hrvatsku donosi male tajne Kraljeva roštilja iz Slovenije, te nas poziva da postanemo apsolutni majstori roštilja!

Sunce, more, proljetni mediteranski spirit i zamamni miris roštilja! Može li bolje?

Smještena na poluotoku Punta Skala, Falkensteinerova Iadera poznata je po nadahnjujućoj arhitekturi i dizajnu, savršenom wellness doživljaju, prvoklasnoj usluzi, visokim ekološkim načelima i vrhunskoj alpsko-jadranskoj kuhinji. U takvom, jedinstvenom ambijentu, od 01.04. do 03.04.2016., očekuje nas gurmanski vikend za pamćenje.

Za sve foodije, ljubitelje mesnih i ribljih delicija s roštilja, egzotičnih čarolija iz woka, amaterske kuhare entuzijaste i sve one koji naprosto vole dobro jesti – ovo je jednistvena prilika da nauče kako svoje nepce nagraditi sofisticiranijim recepturama od klasičnih ražnjića ili ćevapčića. Od roštiljanja i prženja do pečenja i kuhanja, saznat ćemo što sve možemo stvoriti koristeći jednostavne tehnike roštiljanja prema savjetima najvećih roštilj mahera poput Weber Grilla na čijim roštiljima će se izvoditi program.

“Tijekom 7-satnog programa majstori roštilja naučit će vas baš sve – od pripreme žara za roštilj, pripreme mesa, direktnog i indirektnog pečenja, čišćenja žara, trikova kako doći do potpunih žar otisaka na mesu do osnove dimljenja. Otkrit ćemo i nekoliko jela koje ćemo pripremati – na reportoaru će se pronaći i plućni file irskog goveda, Irish RibEye na žaru, priprema burgera na žaru, a kako smo na Mediteranu uključit ćemo i jela poput rižota s jadranskim škampima i šafranom u voku na žaru te hobotnicu ispod peke s krumpirom i povrćem. Za sladokusce neće izostati deserti sa žara”,  kaže Tine Brodnjak, Resident Manager Falkensteiner Hotela & Spa Iadera.

Uz pomoć profesionalnih roštilj-stručnjaka očekuje nas transformacija od vikend roštilj-entuzijasta do profesionalnog grill majstora. Naravno, degustacija svih delicija s roštilja je uključenja. A uz sve to, prilika je to da uživamo u svim sadržajima koje Hotel & Spa Iadera pruža – u smještaju u prostranoj sobi prepoznatljivog dizajna, sjajnom doručku pripremljenom s lokalnim namirnicima, opuštanju u egzotičnom Hamamu i posebnim tretmanima za potpunu relaksaciju, plivanju u prostranim bazenima i rekreaciji u zadivljujućoj prirodi.

Više o ponudi pronađite ovdje

Želite li više saznati o Kraljevima roštilja, možete na: www.kraljzara.si