Čitaonica | Aktualnosti | Zanimljivosti

Na New York se obrušila nova žestoka oluja

08.11.2012. | Đurđica Marković

Štete od uragana Sandy još se uvijek zbrajaju, oporavak još nije niti započeo, a desetke tisuća stanovnika New Yorka i New Jerseya već je pogodila nova snažna oluja, koja je donijela obilnu kišu i snijeg, javlja BBC.

Lokalne vlasti upozorile su stanovnike da napuste svoje domove. Nakon udara Sandy preko 650 tisuća kućanstava je ostalo bez električne energije, a sada je bez struje ostalo još dodatnih sto tisuća domova. Snježna oluja je u jačanju i do sada je napadalo oko 15-centimetara snijega. Pušu i jaki vjetrovi do 100 km/h, koji odnose stabala te stvaraju dodatnu štetu. Javni prijevoz je u totalnom kolapsu.

– Očekuje se kako će oluja još jačati, a stanovnici područja koje je prošlog tjedna ostalo bez struje neće ju ni sada imati neko vrijeme, rekao je glasnogovornik tvrtke za distribuciju električne energije.

Policija je obišla područja koja su najugroženija te je preko megafona stanovnicima savjetovala da napuste svoje domove. Zbog snijega i jakih vjetrova otkazano je oko 1200 letova na području New Yorka. Gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, zatvorio je parkove i plaže zbog mjera opreza. Dodao je kako za sada neće naređivati veliku evakuaciju kao što je to bio slučaj kod uragana Sandy , javlja BBC, a prenosi Jutarnji list.