Čitaonica | Aktualnosti | Zanimljivosti

Ožujak, lažac, na djelu: u Daruvaru proljetnih 20˚C, Rijeka najkišovitiji grad u Europi

07.03.2013. | Đurđica Marković

Daruvar

Ovih dana ni najzahtjevniji ljubitelji vremena ne mogu biti nezadovoljni, jer vrijeme je sve samo ne nezanimljivo! Najnovija ciklona pod čijim je utjecajem naša zemlja, dovlačeći s juga topao i vlažan zrak, dijelovima zemlje donosi proljetne temperature, a drugima obilne oborine.

Obilna kiša koja je tijekom srijede i četvrtka pala u Rijeci smjestila je taj grad na vodeću poziciju među kišovitim europskim gradovima. Naime,  unutar 24 sata, do 19 sati navečer, u Rijeci su pale 104 litre kiše po metru kvadratnome. Po podacima mreže pljusak.com, još je više kiše palo u riječkom zaleđu, u mjestu  Čavle (129 mm),  a slijede Cernik ( 117 mm), Kukuljanovo (75 mm), Vela Luka (70 mm), Volosko (52 mm) itd.

kisovita Rijeka

Dan su obilježile za ovo doba godine i iznadprosječno visoke temperature, više u unutrašnjosti zemlje nego na obali i otocima. Tako je u Daruvaru izmjereno 20°C, u Bjelovaru, Sisku i na Bilogori 19°C, a  Najviših 20°C izmjereno je u Daruvaru. 19°C je izmjereno u Bjelovaru, Sisku i na Bilogori. I ostatak unutrašnjosti imao je uglavnom iznad 15°C, samo se u gorskim predjelima mjerilo između 10 i 12°C. Na obali i otocima mjerilo se od 11 do 14°C.

Promjenljivo vrijeme očekuje nas i u nastavku tjedna, količina kiše i sunca varirat će od dana do dana, a temperature će ostati ugodne negdje do sredine idućeg tjedna, kada bi se u naše krajeve ponovo mogla vratiti zima.