Čitaonica | Aktualnosti | Zanimljivosti

Rijeku i padine Učke očekuje novi val obilne kiše

02.11.2012. | Đurđica Marković

Za kraj radnog dijela tjedna i početak vikenda sjeverni Jadran očekuje promjenljivo oblačno  i razmjerno toplo vrijeme uz dosta sunca, tek ponegdje i s malo kiše. No, ono neće dugo potrajati, jer u ovaj dio Lijepe naše već u nedjelju  stiže novo jače naoblačenje praćeno kišom te umjerenim i jakim jugom.

U nedjelju će kiše  biti tek ponegdje, no odmicanjem dana bit će  češća, a na širem riječkom području te u njegovom zaleđu u noći na ponedjeljak moguće i obilnija.

Glavnina pogoršanja nastupa u prvom dijelu ponedjeljka , kada će jači kišni val zahvatiti  cijelu Istru i okolicu. Prema trenutnim izračunima,  količina oborine će varirati, a kako se sada čini, najmanja količina oborine očekuju se se na jugu (do 20 mm), središnji dio mogao bi primiti oko 50 mm, dok su na padinama Učke te u Rijeci ponovno  moguće velike  količine (do 150 mm), pri čemu su mogući i jači  grmljavinski pljuskovi.

Jugo će u nedjelju kasno poslijepodne i navečer malo oslabiti i okrenuti na jugozapadnjak, na moru prolazno zapadnjak. I kiša će postupno slabiti.  Nestabilnije vrijeme zadržat će se još i u utorak, ali uz manje količine kiše. Temperature zraka bit će iznadprosječno visoke za ovo doba godine, a kretat će se većinom između 16 i 19°C.

S utorka na  srijedu  zapuhat će jaka i olujna  bura  te donijeti osjetno zahlađenje.