Čitaonica | Aktualnosti

Što nam donosi najavljena promjena vremena

07.04.2016. | Đurđica Marković

Nakon iznadprosječno toplog prvog dijela tjedna, i u njegov smo drugi dio ušli uz temperature primjerenije ljetu nego ranom proljeću. No, prema najavama prognostičara, pred nama je promjena vremena.

Što nam donosi najavljena promjena vremena, pitali smo meteorologa Nebojšu Subanovića.

“Najavljena promjena vremena zahvatit će našu zemlju tijekom noći sa četvrtka na petak te u petak ujutro, a donijet će ponajprije kišu i grmljavinske pljuskove te osjetan pad  temperatura zraka. Ovog trenutka (17:53, op.a.) kiše ima na istoku talijanskih Alpa, nešto po središnjoj Italiji te na samom njenom jugu” rekao je Subanovič, dodavši kako će u naše krajeve ovo naoblačenje praćeno kišom i grmljavinskim pljuskovima stići iz  dva pravca: s juga i sa sjeverozapada.

Diljem zemlje u petak će biti i vjetrovito. U kontinentalnoj Hrvatskoj bit će većinom umjerenog sjeverca i sjeverozapadnjaka, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerene bure i istočnog vjetra, a duž ostatka obale umjerenog i jakog juga.

Temperature zraka koje su danas u najtoplijem dijelu dana imale prave ljetne vrijednosti, posebice u Slavoniji, na čijem se istoku mjerilo do 27°C, sutra će biti osjetno niže – u većem dijelu unutrašnjosti očekuje se između 10 i 18°C, istočna Slavonija imat će od 18 do 22°C, a obala i otoci između 16 i 22°C.

Izmjerene vrijednosti temperatura zraka za mjesto i termin koji vas zanima možete potražiti ovdje.