Čitaonica | Aktualnosti | Meteorologija

Nakon kiše stiže sunce, ali i zahladnjenje!

22.09.2014. | Đurđica Marković

18491611
Slika: Met Office

S prelaskom hladne fronte preko naših krajeva prevladava oblačno i kišovito vrijeme, a česta je i pojava munja – prije podneva je u samo pola sata registrirano njih preko tisuću!

munje
Slika: DHMZ

Ovo prolazno pogoršanje ponegdje će donijeti i obilnije oborine, a osobito su na udaru sjeverni Jadran, Gorski kotar i Lika iako lokalno izraženijih oborina može biti u cijeloj zemlji.

S prolaskom fronte doći će i do postupnog prestanka oborina te će započeti razvedravanje, a očekuje se i osjetan pad temperature. Najveća će promjena biti vidljiva u jutarnjim temperaturama na kopnu koje će sutra biti i do desetak stupnjeva niže nego danas! S obzirom na količinu vlage i niže temperature, sutra će ujutro magla i sumaglica biti česta pojava pa vas podsjećamo da budete oprezni u prometu.

magla na zagrebackom Jarunu

Dakle, utorak će nam biti mnogo sunčaniji od početka tjedna ali ni uz obilje sunca dnevne temperature neće biti jako visoke – u nizinama od 16 do 18°C, a u gorju od 13 do 16°C. Toplo će se vrijeme zadržati samo na Jadranu jer će nakon svježijeg jutra dnevne temperature dosezati oko 23°C. Dojam topline ipak će kvariti vjetar – već danas će zapuhati umjerena i jaka bura koja će imati olujne udare, večeras na sjevernom Jadranu, sutra u Dalmaciji, ali će u drugom dijelu dana vjetar slabjeti.

vjetar_031

Daljnji razvoj vremena možete, kao i uvijek, pratiti na našim stranicama.