Čitaonica | Aktualnosti | Meteorologija

Stiže nova promjena i obilna kiša!

09.09.2014. | Đurđica Marković

Posljednjih nekoliko dana vrijeme je mnoge razveselilo – vedrije nebo, duga sunčana razdoblja i ugodne temperature zraka ali i poneki grmljavinski pljusak upravo su ono što očekujemo početkom rujna.

mutni oblaci

Već noćas će se situacija promijeniti. S novom ciklonom u naše predjele stiže novo naoblačenje. Oborine će u prijepodnevnim satima zahvatiti sjeverni Jadran, Gorski kotar, Liku te središnje i sjeverozapadne predjele, a zatim će stići i u Slavoniju. Krajnji istok će ipak u prvom dijelu dana imati i sunčanih razdoblja pa će i temperature ostati razmjerno visoke dok će na oblačnom i kišovitom zapadu biti osjetno hladnije.

ovih dana nikuda bez kisobrana

Dalmacija će još sutra biti djelomice sunčana, iako se oblaci očekuju na njenom sjevernom dijelu, a u zaleđu može biti i popodnevnih grmljavinskih pljuskova.

U četvrtak će oblaci i kiša dominirati u cijeloj zemlji, a oborine mogu biti obilnije, osobito u prvom dijelu dana. U trenutačnim uvjetima, to znači da bi u unutrašnjosti moglo doći i do poplavljivanja. Na Jadranu će pak, pojačati jugo pa će mjestimice biti jako s olujnim udarima što bi moglo uzrokovati poteškoće u prometu.

visoki valovi

Nestabilno se vrijeme nastavlja sve do kraja tjedna, iako će za vikend biti manje oborina i više sunčanih razdoblja pa će i temperature malo porasti.

Za detaljnije prognoze po danima i po gradovima posjetite našu naslovnicu.