Čitaonica | U korak s vremenom

Beck’s Chain Reaction predstavio jedinstvene bicikle domaćih kreativnih snaga

11.11.2016. | Nebojša Subanović

U Francuskom paviljonu sinoće je održan  Chain Reaction party na kojem su  predstavljeni unikatni custom-made bicikli, rezultat suradnje Beck’sa s Duškom Ilijevićem i brendom SentiMental Bikes

te četvero afirmiranih kreativaca, poznatih na domaćoj i međunarodnoj umjetničkoj sceni. Kao dio platforme Beck’s Limited Edition, koja spaja filozofiju brenda Beck’s i specifičnih umjetnika iz polja interesa brenda, posjetitelji su mogli vidjeti jedinstvene intervencije na poznatim biciklima, koji se time pretvaraju u umjetnička djela u duhu sto godina starih motocikala. Beck’s je tako ujedinio umjetnike različitih interesa i smjerova koji su dodatno uredili četiri jedinstvena bicikla – poznatu likovnu i uličnu (streetart) umjetnicu OKO, međunarodno priznatu produkt-dizajnericu Anu Tevšić koja djeluje pod brendom LoveAna, jednog od najzanimljivijih street artista  Lonca, koji je afirmiran i na svjetskoj street art sceni, te nagrađivanoga grafičkog dizajnera i tipografa Marka Hrastovca Hrasta.

U sklopu nagradnog natječaja među brojnim pristiglim prijavama izabrani su najkreativniji dobitnici koji su na originalan način ispričali kratku priču o svojem najdražem biciklu i na taj način osigurali jedan od četiri jedinstvena bicikla. Dobitnicima su bicikle uručili sami autori, a oduševljenje je nastupilo kada su imali priliku vidjeti osvojene bicikle, koji su prava umjetnička djela.

Što srce poželi, a glava zamisli, naše ruke mogu izraditi!“, izjavio je Duško Ilijević, vlasnik brenda SentiMental Bikes te nadodao kako je brend nastao s ciljem izrade novih, neuobičajenih, dobrih i pozitivnih stvari.

Kada u cijeli recept dodate ekipu iz Beck’sa koja uleti s idejom Idemo napraviti bickle kao četiri elementa piva i povežu te s kreativcima poput naših biciklističkih ambasadora Oko, Lonca, Hrasta i LoveAne te samim tim pomnože tvoj recept s 4, nema šanse da ti bude dosadno!“, istaknuo je Ilijević.

Zlatko Nojkov, Marketing Manager premium brands Zagrebačke pivovare naglasio je da Beck’s oduvijek pronalazi inspiraciju u kreativnim radovima hrvatskih umjetnika i dizajnera kako bi oduševio svoje potrošače.

Upravo smo zato i pokrenuli Beck’s lančanu reakciju iz koje su proizašla ova četiri fantastična i unikatna bicikla u kojima će uživati naši potrošači tj. dobitnici nagradnog natječaja”, pojasnio je Nojkov.

Produkt-dizajnerica Ana Tevšić opisala je svoju viziju tih posebnih bicikala:

Ovo je za mene bio novi izazov. Inspiracija za ideju došla je iz želje da kruti i hladni materijal utoplim, što me odvuklo u istraživanja starinskih bicikala izrađenih od kože. Htjela sam dobiti malo mračniju verziju bicikla koji može pristajati svakome i biti bilo gdje. Crna osnova, upotpunjena svjetlosmeđom kožom, ima klasičan i otmjen prizvuk. Crveni detalji koje smo dodali na takvu podlogu donose odmak, služe kao zanimljiv koloristički akcent i podižu cijelu kombinaciju. Mnogo ručnog rada i truda koji su ideju prenijeli u stvarnost na kraju su proizveli definitivno poseban custom-made bicikl! Nadam se da će novi vlasnik biti jednako sretan ili sretna s njim kao i ja.

Beck’s je za ambasadore projekta Beck’s Chain Reaction odabrao kreativce i umjetnike koji su aktivni predstavnici urbane umjetničke scene, a njihov se specifični umjetnički izraz i posvećenost detaljima odražava i na ovim unikatnim biciklima, u kojima će priliku imati uživati sretni dobitnici natječaja i time postati i vlasnici pravih umjetničkih djela na dva kotača.

Osim u atraktivnoj izložbi bicikala, gosti su mogli uživati i u Beck’su uz elektronske zvukove Novella iz poznatog domaćeg DJ kolektiva Ekstrakt Crew te inovativnoj videoinstalaciji videoumjetnika Ivana Liika.

Više informacija na službenoj mrežnoj stranici projekta www.becks.hr/chain-reaction/.