Čitaonica | U korak s vremenom

Čarolija pod Alpama

14.01.2017. | Nebojša Subanović

Jedna od najčešćih tema razgovora ovih dana je skijanje. Kao da su svi u nekom skijalištu! Kako bismo bili u trandu, mi ćemo vam danas predstaviti Kranjsku Goru, malo, ali nadaleko poznato, mjesto u Sloveniji.

Okružena šumama i moćnim Alpama čiji veličanstveni vrhovi ostavljaju bez daha, Kranjska Gora s razlogom je jedno od najpoznatijih skijaških destinacija.

Raznoliki tereni za alpsko skijanje odgovarat će i početnicima i vrhunskim skijašima, a skijalište je povezano sustavom od pet žičara i 13 vučnica. Za razgledavanje prekrasne doline odaberite trčanje na skijama. Oko 40 kilometara pruga iz središta mjesta vodi do izvora Save i najveće skakaonice na svijetu u Planici duboko u prekrasnu ledenjačku dolinu Tamar. Djeca će se izvrsno zabaviti na stazama za sanjkanje i klizalištu, dok će se oni pustolovnog duha odlučiti za penjanje po zaleđenim slapovima i turno skijanje na nedirnutim snježnim širinama Julijskih Alpi i Karavanki.

Skijanje je lakše uz Ski paket s višednevnim skijaškim kartama hotela Hit Alpinea, u čijem su sastavu Hotel Špik, Hotel Kompas, Ramada Resort, Ramada Hotel & Suites i apartmani Vitranc.

Moć glacijalne vode

I strastveni skijaši i oni koji to nisu, uživat će u bogatom wellness programu ovih hotela. U Vodenom parku Aqua Larix opustit ćete se u masažnim bazenima i bazenima s toplom vodom, a želite li intimnije okruženje tu je bazen wellness centra Kompas. U Svijetu vode Špik uživat će cijela obitelj, aktivni plivači odabrat će protustrujni bazen, a djeca će se zabaviti na bazenu s penjalicama.

I ne samo to! Ispod hotela Špik glacijalna je voda koja više od tisuću godina stoji netaknuta duboko između slojeva zemlje. Hoteli Hit Alpinea pružaju vam mogućnost da osjetite njezinu blagodat u masažama i tretmanima lica i tijela. Isprobajte kupanje u bazenu s ugrijanom glacijalnom vodom iz kojega se pruža prekrasan pogled na Alpe, opustite na masaži glacijalnim kamenjem, u posebnim kupeljima ili sauni.

Kulinarski put s pet restorana

Nećete se razočarati uputite li se na obilazak Kranjske Gore i njezine okolice turističkim crvenim busom. Prekrasni krajobrazi, pitoreskna mjesta i veličanstvene doline, ostat će vam zauvijek u sijećanju. A kakav bi to odmor bio bez autohtone kuhinje!? Gastronomija Kranjske Gore bazira se na tradicionalnim restoranima i gostionicama u kojima možete uživati u domaćoj hrani i veseloj atmosferi, a prava gastronomska avantura je Kulinarski put na kojem možete kušati slovenske specijalitete u pet različitih restorana. Jedinstveno iskustvo svakako je Eskimsko selo u kojem možete predahnuti i uživati u posebnom doživljaju unutar iglua.

Bez obzira koji od hotela Hit Alpinee odabrali, možete računati na udoban smještaj i ljubazno osoblje, a idilična Kranjska Gora pružit će vam odmor za pamćenje.

Što čekate?

Više informacija potražite na www.hit-alpinea.si/hr