Čitaonica | U korak s vremenom

Mjesto u koje se zaljubljuje i ljubav

25.01.2016. | Đurđica Marković

Pri kraju smo mjeseca siječnja, za koji dan pisat ćemo o veljači. No, prije nego se pozabavimo meteorološkim karakteristikama jedinog ženskog mjesca u godini, podsjetit ćemo vas da je veljača mjesec ljubavi.

Marcel Proust definirao je ljubav  “prostorom i vremenom mjerenim srcem”. I zato u mjesecu ljubavi odvojite vrijeme za slatke i romantične trenutke i prepustite se užicima koje vam nude Rimske terme – od prekrasne prirode, odličnog smještaja, vrhunske gastronomije do wellness tretmana posebno kreiranih za parove.

Već sam pogled na veličanstvenu prirodu, pitoreskne brežuljke, idiličnu dolinu Savinje, skrivene romantične šetnice te park s golemim sekvojama koje okružuju Rimske terme, priziva asocijacije na mjesto kao stvoreno za romansu. Poseban ljubavni šarm nude raskošne sobe s velikim okruglim krevetom, privatnom saunom i jacuzzijem, a povijesni dio termi vjerojatno je najromantičnije mjesto za čarobne kupke i masaže u dvoje. Kad svemu tome dodate još večeru pod svijećama u nekoliko slijedova u à la carte restoranu Sofija – doživljaj je potpun i zaokružen baš u konturama srca

Rimske terme nalaze se na samo sat vremena od Zagreba i nude sve za romantični vikend u kojem će svaki trenutak biti ispunjen čistim hedonizmom. Opustite se u bazenima koji izgledom podsjećaju na one u starom Rimu i uživajte u svim blagodatima koje pruža ljekovita termalna voda iz 1000 metara dubokog izvora.

Priuštite si raskošnu Rimsku kupku u kamenoj kupelji uz koju dobivate piling od meda i soli, vino Malzum izrađeno po starom receptu i platu s voćem za potpuni doživljaj. Tu su i posebne masaže poput Rimske uz svijeće i zvučnu kupku gonga, prastarog glazbenog instrumenta koji liječi i balansira tijelo. Ili potražite svoj unutarnji mir u svijetu sauna Varinia gdje su vam na raspolaganju rimska, finska, turska i infracrvena sauna.

Za one koji žele otići korak dalje i do kraja se razmaziti na raspolaganju je i luksuzna vila Sisi – prava privatna wellness oaza u kojoj svaki apartman ima svoju saunu i kamin kao stvoren za zajedničke trenutke.

Više informacija o mjesecu ljubavi u Rimskim termama potražite ovdje, a svoje mjesto rezervirajte mailom (info@rimske-terme.si), telefonom (+386 3 574 2011) ili direktno na www.rimske-terme.si