Čitaonica | U korak s vremenom

Moćni tretman za potpuno opuštanje

19.11.2016. | Nebojša Subanović

Južina i gotovo proljetne temperature krivac su  što se mnogi ovih dana ne osjećaju baš najbolje. No, uz masažu eteričnim uljima i kromoterapiju na udobnom vodenom krevetu, i nepovoljne biometeorološke prilike postaju lakše.

Zamislite da ležite na vodenom krevetu, uživate u laganom njihanju i masaži obavijeni mirisima eteričnih ulja. Dodajte tome još i blagotvornu terapiju bojama i dobili ste jedinstveni tretman koji će vas u potpunosti opustiti. Isprobati ga možete u Hotelima Rogaška u Rogaškoj Slatini, malom mjestu u Sloveniji udaljenom samo sat vremena vožnje od Zagreba.

Po čemu je ovaj tretman poseban? Kromoterapija povećava efektivnost masaže te se postižu brži i bolji rezultati. Naime, poznato je da boje utječu na raspoloženje, opuštaju i umiruju tijelo te nas pune energijom, stoga će se uz tijelo regenerirati i um. Vodeni krevet na kojem se tretman odvija maksimalno je udoban i dizajniran tako da se nimalo ne ljulja, ostavlja jedino osjećaj opuštajućeg njihanja, a boje u njemu ravnomjerno su raspoređene po madracu zahvaljujući vodi. U harmoniji s bojama voda potiče fizičko i mentalno opuštanje.

Za potpunu relaksaciju zaslužna su eterična ulja koja prodiru u kožu, oslobađaju toksine i masnoću, poboljšavaju cirkulaciju i zbog predivnog mirisa stvaraju posebnu atmosferu. Ovim tretmanom oduševljena je mlada glumica Mirna Medaković, koja je nekoliko puta ove godine u potrazi za mirom odabrala ovo odredište, i dio je nove, bogate wellness ponude ROI Spa centra koji se u Hotelima Rogaška uskoro otvara.

A nakon tretmana nema boljeg od čaše ljekovite mineralne vode po kojoj je Rogaška Slatina poznata već više od 400 godina, a otkrivena je još u vrijeme kada su bogovi hodali zemljom. Prema legendi, nakon što je krilati konj Pegaz kopitom udario o zemlju otvorio se izvor Roitschocrene. Svijet ga je nanovo otkrio kada je hrvatski ban Petar Zrinski prolazio ovim krajem i vodu iz rogaških izvora kušao iz vrbovog debla. Od tog trenutka ovo malo slovensko mjesto postalo je omiljeno odredište europske aristokracije.

Fotografije: Maja Mlinarić