Čitaonica | U korak s vremenom

Pončo – savršena zaštita od hladnoće

03.12.2015. | Đurđica Marković

Trend nošenja ponča ili „vunene dekice,“ a koji je svojom kolekcijom za jesen/zimu lansirala modna kuća Burberry,  ne posustaje. Baš kao i prije deset godina kada se prvi put pojavio, ovaj nadasve udoban odjevni predmet postao je neizostavan dio ormara mnogih žena.

Onaj Burberry-jev, napravljen od kašmira, u raskošnim bojama jeseni, i s mogućnoću apliciranja vlastitog imena, zbog svoje je visoke cijene mnogima nedostupan, no nema razloga za žalost jer izbor ponča koje možemo naći u našim trgovinama bogat je i raznolik.

Bilo da su izrađeni od vune, konca ili nekog drugog materijala, u boji ili jednobojni,  uz toplinu i udobnost, garantiraju i šik izgled.

Ako još niste nabavili svoju „vunenu dekicu“ i pitate se da li vam se to sada isplati, odgovor je potvrdan – isplati, jer pončo se ne nosi samo tijekom jeseni, već i zimi, prebačen preko kaputa.

U hladnim danima pončom se griju i zvijezde poput Olivije Palermo i Miroslave Dume, a rado ga nosi i holivudska trudnica Blake Lively.

Moja  crna, božanstveno mekana “dekica” s otvorom za vrat stara je skoro deset godina, i najnošeniji je i najdugovječniji odjevni predmet u mom ormaru.

Dva ponča koje možete pronaći na policama naših trgovina pogledajte u nastavku.