Čitaonica | U korak s vremenom

Terme Olimia – mjesto za bijeg iz uzavrelog grada

23.06.2016. | Đurđica Marković

Aqualuna -Terme Olimia 02

Temperature rastu, iz sata u sat sve su više, 30-ice se mjere i u hladu. Ljetne vrućine najlakše se podnose u prirodi, uz vodu u kojoj se možemo osvježiti kad postane prevruće.

Za sve koji već ovog vikenda namjeravaju pobjeći iz prevrućeg grada, a godišnji im je još daleko, otkrili smo pravi mali raj. Obilje zelenila, besprijekorno uređeni bazeni, odlična usluga, i što je najvažnije, ne predaleko!

Terme Olimia, smještene u slovenskom Podčetrteku, ove su godine ljepše i atraktivnije nego ikada prije. Wellness hotel Sotelia****s dobio je novu dozu šarma i elegancije. U investiciji vrijednoj 1,5 milijuna eura obnovljeno je 145 soba, restoran Basilicum, recepcija hotela, Wellness centar Armonia te kongresni centar Olimia. Arhitekt Dean Lah savršeno je ukomponirao suvremenu arhitekturu u prekrasnu zelenu okolicu Termi Olimia. Jake boje zamijenjene su mirnijim, zemljanim tonovima koji goste povezuju s prirodom, nova dekoracija, namještaj i osvjetljenje zaduženi su za stvaranje intimne atmosfere, a uz četiri postojeća hotel je dobio i četiri nova apartmana.

Hotel Sotelia je otvoren prije deset godina te je doživio svoje prvo osvježenje što je sasvim uobičajeno u turizmu. Turizam je investicijski vrlo zahtjevna branša s obzirom da se standardi, tehnologija kao i potrebe i očekivanja gostiju mijenjaju vrlo brzo. Renovacija koja je iza nas nadograđuje i nadahnjuje osnovnu priču koju smo postavili kad smo gradili hotel. Hotel je vrlo dobro prihvaćen od strane gostiju, a o njegovoj izvrsnosti svjedoče i brojne arhitektonske nagrade. Potrudili smo se da zadržimo njegov osnovni karakter, ali smo ga malo i pomladili, osvježili te mu dodali neke nove osobine“, ističe Dean Lah.

Ovo nije jedina novost koja će vas dočekati u najpoznatijim slovenskim termama koje slave 50 godina turizma. Za vlasnike električnih automobila u sklopu garaže postavljene su dvije punionice za električna vozila, a za ljubitelje biciklizma tu je šest električnih bicikala.