Čitaonica | U korak s vremenom

Tražite li za svog mališana ljetni provod za pamćenje, znamo mjesto za vas!

07.07.2016. | Đurđica Marković

Ljeto je u punom zamahu, školska godina je završila, i ako niste srećković čije se dijete već veselo brčka u moru, jezeru ili nekoj rijeci, sigurno smišljate vikend programe kojima ćete mu do odlaska na obiteljski odmor omogućiti boravak i igru na suncu i zraku.

Mjesto koje će i vama i vašoj obitelji pružiti spas od gradskih vrućina te osigurati nezaboravan odmor su Terme Olimia u malom slovenskom mjestu Podčetrtek, udaljenom samo sat vremena od Zagreba.

Vodeni park Aqualuna koji se prostire na čak tri tisuće četvornih metara vodenih površina pravi je raj za najmlađe. Bazeni s najvećim valovima u Sloveniji, razni vodeni tobogani, brze staze i divlji zavoji oduševit će djecu i odrasle, a istinski izazov za one najhrabrije je tobogan King Kobra koji omogućava spust s osam metara visine po dvjema stazama, preko kružnih puteva, preokreta i zavoja – pri brzini od 50 kilometara na sat! Tu je također i Aquajungle u kojem se nalaze četiri stupa s palmama, više od 70 efekata i dodataka koji potiču interaktivnu igru, probušene kante iz kojih se izlijeva voda, vodeni pištolji, mreže i vodeni vulkani. Da ne bi sve ostalo samo na kupanju u Termama Olimia za mališane je organizirana bogata animacija u Mini klubu te uzbudljiva igra Potraga za zlatom.

A dok se oni brčkaju i zabavljaju vi se možete sunčati i plivati u termalnoj olimskoj vodi, opustiti se u jednoj od devet tematski obojenih sauna ili si priuštiti neki od brojnih tretmana u wellness centru Orhidelia koji je sedmu godinu proglašen najboljim wellnessom u Sloveniji.

Svaku večer organizirani su zabava i koncerti, a tu je i bogata ugostiteljska ponuda u kojoj će uživati čitava obitelj – vitalni doručak koji osigurava energiju za cjelodnevno kupanje na bazenima i domaća večera s velikim izborom lokalnih specijaliteta, dječjim i „front cooking“ kutkom u kojem kuhara možete upitati za savjet.

Odmor u Termama Olimia također pruža i razne mogućnosti za fizičku aktivnost. Ljubitelje biciklizma ovdje čekaju deseci kilometara biciklističkih staza primjerenih za rekreativce ali i za nešto iskusnije bicikliste, a cijeli kraj je kao stvoren za opuštajuće šetnje u hladovini gustih šuma.

Ljeto nikad nije bilo zabavnije, stoga pravac Terme Olimia!