Čitaonica | U korak s vremenom

Xmas Vibes na zagrebačkom Fuliranju: Ladies DJ Night s Remi iz Elementala

21.12.2018. | Nebojša Subanović

Već i ptice na grani znaju da ni ove godine nećemo imati bijeli Božić! No, to nas  neće spriječiti da u Božiću uživamo dušom i tijelom.  Zagrepčane i njihove goste najbolji blagdanski provod čeka  na Fuliranju.

Osim posebnog glazbenog programa, u periodu od 22. do 26. prosinca na Strossovom trgu aktualan je i primamljiv  blagdanski meni, riblji specijaliteti pripremljeni na maštovit način – dođite i zafulirajte. Na kućici Fermaj Tovara sprema se posebni istarski jelovnik, već u petak 21.12. pripremaju friganu ribu, a u subotu vas čekaju pljukanci s pršutom i rikulom. U nedjelju svratite na tradicionalni istarski doručak, fritaju s kobasicama, a na Badnjak su na jelovniku fuži s tartufima. Na Badnjak imaju specijalnu ponudu: salatu od hobotnice, bakalar na bilo te inćune na rikuli.

Lumperaj vas očekuje za Badnjak s Lumperaj Xmas Eve gulašem od lignji, slanutka i palente. Odmah preko puta Lumperaja, Mime’s Gourmet Bar priprema salatu od hobotnice i gusto varivo od sipe i boba. Na centralnoj kućici Rakijarnica & Mason burgers & staff slažu slasne burgere od tune koje vrijedi kušati, a ispred Schmeck kupole poslužite se tradicionalnim bakalarom.

Na Fuliranju  možete pronaći i slatke varijante. Danska kućica Atelier Kokken poslužujte tradicionalni danski desert koji se služi za Badnjak. Zove se Risalamande što znači riža s bademima i servira se s umakom od višanja (kirsebærsovs). Ovaj desert skriva i jednu tajnu, a priča seže još iz 19. st. U rižu se ubacuje i jedan cijeli badem, a onaj kome se badem nađe u zdjelici, dobiva poklon. Tako će se zagrebačke “Dankinje” držati tradicije pa sretnika koji pronađe badem očekuje poklončić.

Uz blagdansku klopicu, tu je i blagdanska mjuza i DJ-i Itch, Sladoled, hrwoE, Pytzek i Sergio. No istaknuli bismo Ladies Night na Badnjak, kada već od 12 sati s miksanjem počinju četiri sjajne DJ-ice. Na Fuliranje dolazi i Mirela Priselac ‘Remi’, frontmenica popularnog benda Elemental. Ineskich obožava eklektičnost, pa će se u njezinim DJ setovima pronaći underground plesna elektronika u svim “4×4” oblicima (techno, house, electro). Rea je radijska DJ-ica i glazbena novinarka koja koketira s UK bassom, hip-hopom, grimom, UK garagom, housom, booty bassom, baile funkom, junglom, drum’n’bassom te reggaem. Babilonska je obožavateljica raznih neobičnih jazz ritmova, hip hopa te riffova od kojih ćete se naježiti.

Na Fuliranju vas čeka pravi blagdanski ugođaj. Za Badnjak je radno vrijeme produženo, od 12:00 do 03:00 sata pa na Strossovom trgu možete dočekati i Božić ili svratiti nakon Polnoćke. Na Božić Fuliranje će raditi od 17:00 sati kako bi svi sudionici Božićno jutro proveli sa svojim najbližima, a 26.12 možete svratiti od 12 sati.