Čitaonica | U korak s vremenom

Za pjenušava vina svako je vrijeme pravo! Uvjerite se sami na 2. Sajmu pjenušavih vina Zagreb

28.01.2018. | Nebojša Subanović

Za neke situacije i stvari svako je vrijeme baš onakvo kakvo treba biti. Za mnoge, jedna od takvih situacija je prigoda da se kušaju prvorazredna pjenušava vina.

Baš takvu priliku imat će svi koji odluče posjetiti 2. Sajam pjenušavih vina Zagreb, koji se početkom mjeseca veljače održava u Zagrebu. No, krenimo redom.

Nakon prošlogodišnjeg, vrlo uspješnog 1. Salona pjenušavih vina Zagreb, ustanovljena je međunarodna mreža salona pjenušavih vina Salon of Sparkling Wines.

Prvi salon iz mreže Salon of Sparkling Wines jest 2. Salon pjenušavih vina Zagreb koji će se održati u petak, 2.2.2018. i otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu. Dva tjedna kasnije, u petak 16.2.2018., 5. Salon penečih vin Ljubljana otvorit će novu sezonu ljubljanskih vinskih događanja. Saloni okupljaju najbolje proizvođače pjenušavih vina, vrhunske pjenušce i brojne ljubitelje pjenušavih vina. Poruka i cilj Salona jest širenje i podizanje razine kulture pijenja pjenušavih vina kroz izobrazbu te će stoga biti organizirane – besplatne vođene degustacije za posjetitelje.

2. Salon pjenušavih vina Zagreb bit će otvoren od 15:00 do 21:00. Tijekom Salona, hotel Dubrovnik će nuditi posjetiteljima salona svoje zalogaje po povoljnim cijenama.

 Na Salon se prijavilo 40-tak slovenskih i hrvatskih izlagača, a većina je vina prijavljena i na međunarodno ocjenjivanje, zajedničko za oba salona. Podršku Salonu daje Veleposlanstvo Republike Slovenije i TZ Zagrebačke županije. Partneri Salona su HSK – Hrvatski sommelier klub i SelectBox. Auto Salona je Škoda Octavia, a sponzori Högl, Radenska i tiskara Grafing. Fotograf Salona: juliofrangenfoto.com. Medijski partner: portal Žena.hr.

Cijena ulaznice za posjetitelje u pretprodaji (do 28.1.2018.) iznosi 120 kn/16 eura , a nakon tog datuma 150 kn/20 eura. Ulaznice su dostupne putem sustava Eventim.