Čitaonica | U korak s vremenom

Zekanje u Zoološkom vrtu

31.03.2018. | Nebojša Subanović

Portal Wish mama i Zoološki vrt grada Zagreba i ove godine na Uskrsni ponedjeljak organiziraju Zekanje u Zoološkom vrtu. Provedite i vi Uskrsni ponedjeljak družeći se i zabavljajući s Uskrsnim zecom!

Naime, u ponedjeljak, 2. travnja, od 11 do 17 sati djecu očekuje bogat prigodni program – mađioničar, edukativne radionice, oslikavanje lica, vesela natjecanja, igranje društvenih igara, čitanje knjiga, fotografiranje sa zekom i priprema poslastica za životinje.

Ove godine zabava će početi već u 11 sati, na samom početku programa, kada će pisanice dobiti obitelj lavova. Bez pisanica neće ostati ni ostale životinje, jer će se u nastavku dana posjetitelji moći uključiti u izradu pisanica koje će od 13.15 sati biti poslužene čimpanzama, nosatim rakunima, kapucinima, merkatima, mungosu, smeđem medvjedu i lemurima.

U kojem grmu leži zec, pitat će se djeca na zabavnom poligonuna kome će klinci i klinceze moći provjeriti  koliko su spretni. Nešto drugačije prepreke čekaju ih u igri Zeko hop.
U restoranu Kod morskog lava mališani će se moći uključiti u kreativnu radionicu izrade zečjih ušiju, a za uspomenu će se slikati s uskrsnim zecom.

Kako je imati njušku i brk, mališani će moći doživjeti zahvaljujući oslikavanju lica, dok će ostale zabavljati spretni mađioničar.

Udruga Zecovi posjetitelje će upoznati sa zečevima i kunićima te djeci i roditeljima pojasniti kakav je kunić kao kućni ljubimac.
Među posebno zanimljivim edukacijama je i ona o vidu životinja – radionica koja će se odražati u učionici na edukativnom trgu.
Novu perspektivu na roditeljstvo odraslim će posjetiteljima donijeti edukativna radionica Abeceda roditeljstva – Roditelji 21. stoljeća.
Zmaj Anđelko predstavit će izvanrednu društvenu igru istog već djeci poznatog imena, a djeca željna veće fizičke aktivnosti moći će se uključiti u Olimpijadu za najmlađe.
Dobro raspoloženje dodatno će rasplamsati mažoretkinje i još niz zanimljivih poklončića koji ih očekuju na Edukativnom trgu sve do 17 sati.
Veliki osmijeh na lice djeci će izmamiti i 40 pisanica skrivenih kraj šetnica Zoološkog vrta. Tko ih pronađe, na dar će dobiti slatki paket sponzora.

Da lakše odlučite gdje se uključiti i ne propustite nešto što biste baš željeli isprobati i/ili saznati, u nastavku vam donosimo kompletan program ovogodišnjeg Zekanja u ZOO-u.

Radionica pripreme poslastica za životinje Zoo vrta (od 11-13 sati)
Događanje započinje u 11 sati davanjem pisanica lavovima. Nakon toga, radionica izrade pisanica za ostale životinje se održava na „Zebrinom trgu“ od 11-13 sati, a dijeljenje kuhanih jaja preostalim životinjama održava se prema rasporedu.

Podjela ”pisanica” životinjama (od 13:30 – 15:00 sati)
13:30 – Lemuri
13:45 – Smeđi medvjed
14:00 – Merkati
14:10 – Mungos
14:30 – Bradavičasti gušteri
14:45 – Čimpanza
15:00 – Nosati rakuni i kapucini

Igra ”U kojem grmu leži zec?” (Aleja Watson & Crick – Zebrin trg od 11-17 sati)

Zabavni poligon! Testirajte svoju spretnost i snalažljivost!
– poklon: ČASOPIS ŠKRINJICA i ZAGONETKE

Igra ” Zeko hop” (Trg Custeau – Kod morskih lavova od 11-17 sati)
Zabavni poligon! Testirajte svoju spremnost i snalažljivost!

– poklon ČASOPIS ŠKRINJICA i ZAGONETKE

Dida Božina potraga za pisanicama (šetnice Zoo vrta, start u 13 sati)
Pisanice (ukupno 40 kom) će biti sakrivene na posjetiteljima dostupnim mjestima. Svaki posjetitelj može zamijeniti samo jednu pisanicu u zamjenu za Dida Božin slatki paketić u suvenirnici Zoo vrta.
– poklon: DIDA BOŽINI PROIZVODI

Zekanje sa zecom (Zoo restoran ”Kod morskog lava” – II. kat od 11-17 sati)

Druženje i slikanje s Uskrsnim zecom.

Likovno – kreativna radionica – (Zoo restoran ”Kod morskog lava” – II. kat od 11-17 sati)

Izrada zečjih ušiju od papira u društvu velikog bijelog zeca uz grickanje mrkvice!

Druženje s kunićima i edukacija o zecu i kuniću (Dječji Zoo od 11-17 sati)
Kunići polako, uz pse i mačke, postaju sve brojniji kućni ljubimci. Usprkos tome, prati ih imidž ”domaće životinje” tj. ”hrane” ili se smatraju idealnom igračkom za djecu. Udruga Zecovi koja za cilj ima promjenu ustaljenog obrasca razmišljanja i „osvajanje” odgovarajućeg statusa kunića među kućnim ljubimcima, dolazi na Zekanje u Zoo kako bi Vam pomogla odgovoriti na sva Vaša pitanja o mekanim, zekanim dušama!

Facepainting (bojanje lica) Edukativni trg od 11-17 sati
Mališani će u Zoološkom vrtu besplatno moći obojiti lice, a očekuju ih i animacija razigranih maskota te sitni darovi iznenađenja.

Edukativna radionica Ghetaldus – ”Kako vide životinje” Edukacijski centar I.
Prva radionica uz stručne osobe – Kako životinje vide?
Trajanje od 12:00 do 12:45 sati
Napomena: maksimalno 30-oro djece stane u predavaonicu Edukacijskog centra, na štandu Poliklinike Ghetaldus, sat vremena prije radionice biti će predbilježbe.

Abeceda roditeljstva – edukativna radionica – Roditelji 21. Stoljeća (Edukacijski centar II.)
15:00 – 16:00 sati Jedna od najposjećenijih radionica biti će gost i na Zeknju u Zoo, a odgovora na pitanja zašto je danas važno educirati roditelje, budući su se uvijeti života izuzetno promijenili i moderan način odrastanja djece ne nalikuje više odgoju kakav je bio nekoć ili čak do nedavno.

Sport Educa – vježbanje – Olimpijada za najmlađe (Edukacijski trg)

10:30 – Warm up! uz Pilates studio Tao

11:00-13:00 – Mini Olimpijada by Sport Educa

Zmaj Anđelko – nagradna igra (društvena igra) i čitanje knjige (Zebrin trg)

11:00 – 17:00 sati Igranje društvene igre Zmaj Anđelko i čitanje slikovnice.

Mažoretkinje (Edukativni trg)
11:00 sati EDU TRG , 12:00 sati ZEBRIN TRG, 13:00 sati EDU TRG

Mađioničar (Edukativni trg)
14:00 – 14:30 sati