Čitaonica | U korak s vremenom

Znate li mjesto na koje možete pobjeći od zime i stresa

22.01.2016. | Đurđica Marković

Svakodnevni život pun je izazova. U zimskom dijelu godine tu je i hladnoća, mnogima od nas itekako teška. Kako se boriti sa stresom, kako sve ono što ne volimo i teško nam pada ublažiti, kako si život učiniti lakšim i ljepšim?

Mnogi od nas zaslužene trenutke odmora i punjenja baterija pronalaze na putovanjima. U radnom dijelu godine ona moraju biti kraća, i zato je jedna od važnih karakteristika destinacija koje biramo, da su nam blizu. Druga važna stvar je da nam omogućuju aktivnosti kojima ćemo se revitalizirati i obnoviti, kako u fizičkom tako i u psihičkom smislu.

Mjesto  koje zadovoljava ova obadva kriterija je Rogaška Slatina, poznata po 400 godina dugoj tradiciji liječenja termalnom i mineralnom vodom. U ovoj oazi  mira i netaknute prirode, na izvoru zdravlja, opustit ćete se u hotelima Rogaška & ROI Spa uz individualne tretmane i terapije te program detoksikacije koji balansira tijelo i rezultira željenom tjelesnom težinom.

Mineralna i termalna voda s najviše magnezija na svijetu

Kada su prekrasnu francusku glumicu Catherine Deneuve, prije mnogo godina upitali koja je tajna njezine ljepote, odgovorila je kako svako jutro svoje lice umiva mineralnom vodom. Blagotvoran utjecaj mineralne vode na ljepotu i zdravlje poznat je od davnina, a njenu ljekovitu moć priznala je suvremena medicina.

Mineralna i termalna voda s najviše magnezija na svijetu otkrivena je prije 400 godina u slovenskom mjestu Rogaška Slatina. Rogaška voda ublažava brojne tegobe i koristi se pri liječenju bolesti probavnih organa, srca i krvnih žila, kod problema grčeva u mišićima, a povoljno djeluje na koncentraciju šećera te razinu kolesterola i mokraćne kiseline. Preventivno djeluje kod osteoporoze i kamenaca u bubrezima te potiče razgradnju masti i revitalizira organizam, a kako zadovoljava sve potrebe za magnezijem koje se povećavaju pod utjecajem stresa, preporuča se za opuštanje i smirenje ili kod učestalih glavobolja. Izvrsna je u balansiranju organizma pa se koristi u programima detoksikacije, nakon napornih dijeta ili pretjeranog konzumiranja hrane i alkohola.

Njezin blagotvorni učinak osjetit ćete u jedinstvenim tretmanima i terapijama Hotela Rogaška & ROI Spa koji će vam uz vrhunsku udobnost i ugodnu atmosferu pružiti toliko željeni odmor i opuštanje. Udaljeni samo sat vremena vožnje od Zagreba, Grand Hotel Sava**** superior i Hotel Zagreb**** savršena su mjesta za bijeg od gradske vreve, a medicinski, wellness i programi ljepote preporodit će vas u potpunosti samo u nekoliko dana.

Uz opuštanje u klasičnim i egzotičnim masažama, saunama, bazenu i kupkama s termalnom i mineralnom vodom, u Hotelima Rogaška & ROI Spa kreirani su posebni paketi detoksikacije koji uključuju balansiranu prehranu u hotelskim restoranima prilagođenu dijetalnim programima, tretmane fango oblozima za dodatno čišćenje jetre, limfnu drenažu, presoterapiju, rasul, tretmane lica i tijela te zdrave detox napitke koje ćete dobiti svježe pripremljene u hotelskom baru.

Relaksirajući tretmani u kombinaciji sa svjetski poznatom metodom krono prehrane po programu doktorice Gifing – koja je sastavni dio dijagnostike i liječenja hotelskog ROI Medico centra – rezultirat će željenim uspjehom. Pod nadzorom medicinskog osoblja, putem dijagnostičkog uređaja u kratkom vremenu izradi se test intolerancije na hranu nakon čega se kreira individualni program prehrane.

„Program krono ishrane doktorice Gifing ne podrazumijeva brojanje kalorija, mjerenje težine namirnica i određivanja količine hrane, nego se vodi računa o jednakom protoku vremena između obroka, njihovoj pravilnoj raspoređenosti i ispravnom kombiniranju namirnica za određeno doba dana. Ova metoda namijenjena je osobama svih starosnih kategorija oba spola, bez obzira na zdravstveno stanje, s ciljem reguliranja tjelesne mase do njene optimalne vrijednosti uz normaliziranje biokemijskih parametara organizma. Podrazumijeva personalizirani program uravnotežene i pravilno kemijski kombinirane prehrane, neinvazivnu dijagnostiku te individualne protokole suplementacije“, kaže Nataša Nikolić, liječnica u ROI Medico centru.

Na osnovu ovih elemenata i uz savjetovanje s nutricionistima, kreira se individualni tretman detoksikacije, čiji je neizostavni dio ljekovita mineralna voda iz Rogaške. Pijući je čistite organizam i stimulirate rad unutarnjih organa pa je osjećaj zdravlja i lakoće potpun.

Žudite li za mjestom na koje biste pobjegli od zime, hladnoće, gužve i stresa, provjerite što to Rogaška ima za vas u svojoj ponudi, sigurni smo da nećete požaliti.

Posjetite i njihov Facebook fan page, a informacije možete dobiti i telefonom (+ 00386 3 811 4000), mailom (info@rogaska.si) ili na webu.

A kad se vratite, nama dugujete sretne fotografije 🙂