Čitaonica | Zanimljivosti

Google ulaže u projekte obnovljivih izvora energije

24.02.2014. | Đurđica Marković

Google

Goggle je uložio više od milijardu dolara u projekte obnovljivih izvora energije, a sve s ciljem pokrivanja zahtjeva za energijom vlastitih podatkovnih centara i druge infrastrukture.

Ova kalifornijska tvrtka u posljednjem financijskom kvartalu uložila je u 15 projekata obnovljivih izvora energije, uključujući energiju vjetra i sunca. Većina projekata nalazi se u SAD-u, a ukupna snaga novih projekata iznosi oko 2 GW.

Prema navodima iz Google-a, kompanija trenutno pokriva oko 34% vlastitih energetskih potreba iz projekata OIE. Google svoju obnovljivu energiju dobiva kupovinom električne energije iz postojećih objekata ili financijskom potporom projektima iz kojih će moći dobivati električnu energiju u bližoj budućnosti.

Tvrtka si je za cilj zadala zadovoljavanje čak 100% potreba iz obnovljivih izvora energije. Jedan od projekata u kojem je nedavno krenula proizvodnja električne energije je i Ivanpah, najveća koncentrirana solarna elektrana na svijetu u kojoj je Google jedan od glavnih partnera.

Autor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Fotografija: Robert Nickelsberg | Getty Images