Čitaonica | Zanimljivosti

Ljetne glazbene poslastice – Belgrade Calling

05.06.2012. | Đurđica Marković

Ovog ljeta, najveći glazbeni događaj u Beogradu bit će festival Belgrade Calling, na kome će osim Ozzya Osbournea, Slasha i benda The Cult, nastupiti i Jessie J, Orbital i Faith No More.
Ulaznice za trodnevi festival koji će se održati u parku Ušće od 27. do 29. lipnja 2012. godine, već su u prodaji putem web stranica tickets.rs, eventim.rs i gigstix.com. U ponudi su jednodnevne, dvodnevne i trodnevne ulaznice, a svima koji žele kupiti ulaznice za više dana, osigurano je  mjesto u fanpitu za drugi dan festavala!

Prvog dana festvala nastupit će popularna britanska pjevačica Jessie J, elektronske legende Orbital, mladi pjevač i reper Example, najutjecajniji hiphop bend svih vremena Public Enemy, domaćini festivala S.A.R.S. i bend iznenađenja.

Tokom drugog dana pred beogradskom publikom naći će se rock i metal ikona Ozzy Osbourne, zajedno s majstorima gitare i basa – Slashom, Zakkom Wylderom i Geezerom Butlerom. Bit će tu i velikani The Cult, bajkeri iz Black Label Societyja, gotic rock sastav Paradise  Lost, norveški metalci Satyricom i makedonski Sanatorium.

Trećeg dana na Ušću će nastupiti Mike Patton i Faith No More, John Lidon i Public Image Ltd, karizmatični Andrew Eldritch i The Sisters of Mercy, Jastin Hawkins i šašavi The Darkness, te najtraženiji britanski mladi bend The Horrors i povratnici Ugly Kid Joe.

Ako ste se zaželjeli prave glazbene poslastice, Beograd bi mogao biti pravo mjesto za vas ovog ljeta!