Čitaonica | Zanimljivosti

Loše vrijeme, pa tko će još i raditi!

08.03.2013. | Đurđica Marković

poslovnjak s kišobranom

Jeste li jednako vrijedni za lijepog i ružnog vremena? Utječe li vrijeme na vas i na vaše radne sposobnosti? Ne brinite, niste jedini, mnogi za tmurnog i kišovitog vremena rade slabije.

Naime, prema svojevremeno objavljenom istraživanju internetske stranice CareerBuilder.com, gotovo 10 posto američkih zaposlenika za kišovitog i tmurnog vremena manje je produktivno. Iznenađuje li vas taj podatak, ili vam je itekako dobro poznat?

Ja i za ružnog vremena radim kao pčelica, no muku mučim s raspoloženjem koje je sve samo ne dobro, pa takva, grintava, najradije zabijem nos u svoj posao, ne komunicirajući ni sa kim. Naravno, pod uvjetom da nisam pronašla opravdan razlog zašto tog dana ostati kod kuće, jer putovati po snijegu, kiši, vjetru, hladnoći i nije baš neki izazov, zar ne!

Ali zato kada vani zasja sunce, situacija se posve promijeni – sva ona neobjašnjiva melankolija, tugaljivost i razdražljivost čudnovato nestanu! Kolege me više ne nerviraju, ne smetaju mi priče o djeci, muževima, ljubavnicima, kućnim ljubimcima, poneku sam spremna i sama izreći.

S obzirom na ranije izrečeno, ostaje nam nadati se da ćemo u narednim danima imati samo vremenske uvjete pogodne za što bolju produktivnost i raspoloženje, jer  nam i jednog i drugog prilično nedostaje!