Čitaonica | Zanimljivosti

Otkrijte čari jeseni, zime ili proljeća u Berlinu, najvećoj svjetskoj igraonici!

22.10.2012. | Đurđica Marković

Ako ne znate kako si uljepšati kasnu jesen, proljeće ili zimu, a volite putovati,  imamo nešto za vas! Priuštite si putovanje  u Berlin, njemačku i svjetsku metropolu.

Nekada simbol podjele između Istoka i Zapada, a danas najveća slikovnica na svijetu, Berlinski zid u sebi krije burnu povijest i tisuće grafita. Doživite šareni duh Berlina i otputujte u njemačku i svjetsku metropolu na 4 dana uz smještaj u apartmanima TuCasa u centru grada.

Kurfürstendamm je glavna ulica i žila kucavica berlinskog života. Stotine dućana, restorana, klubova i barova pulsiraju posebnom atmosferom zbog koje je Berlin na svjetskom glasu kao jedna od najzabavnijih prijestolnica na planeti. A niti dvije minute lagane šetnje od Kurfürstendamma smjestio se kompleks apartmana TuCasa, gdje ćete i vi moći odmoriti svoju pustolovnu dušu.

Ovdje će vas dočekati stan s potpuno opremljenom kuhinjom i kupaonicom te dnevnim boravkom. Ovaj studio ima sve što je potrebno za ugodna četiri dana i tri noći koliko ćete ih zajedno s najdražom osobom provesti u Berlinu, no ukoliko želite na put s cijelim društvom ili obitelji i za to postoji rješenje.

Naime, moguća je nadoplata za još dvije odrasle osobe po cijeni od 20 eura po osobi dnevno, s tim da ćete u tom slučaju dobiti i nešto veći apartman s dvostruko više kreveta. Supermarketi, pekarnice, metro i barovi nalaze se u samoj blizini apartmana za koji se na kraju boravka plaća i završno čišćenje dodatnih 25 eura, a za sve ostalo pobrinut će se sam Berlin.

Jedan od rijetkih gradova u kojem su arhitekti dobili odriješene ruke, danas je postao najveća svjetska igraonica, pun šarma i zavodljiv vrhunac moderne arhitekture uklopljene u tradiciju. Nedaleko od apartmana pronaći ćete poznati berlinski zoo i akvarij, a osim nezaobilaznog Berlinskog zida obavezno posjetite i kontrolnu točku Checkpoint Charlie, gdje za par eura možete od vojnika dobiti u putovnicu i žig DDR-a.

 

Kao simbol grada ponosno se prema oblacima uzdižu Brandenburška vrata i slavni Reichstag – dom njemačkog parlamenta, dok će sve ljubitelje kulture oduševiti Museumsinsel – ogroman kompleks od pet muzeja. Svoju berlinsku avanturu možete iskoristiti od 12.11.2012. pa sve do 30.4.2013. (osim u razdoblju između 29.12.-1.1.), a moguće je i spajanje kupona.

Jesen, zima ili proljeće u Berlinu – odaberite sami i uživajte u duhu njemačke prijestolnice.