Čitaonica | Zanimljivosti

Otputujte u Ilok i uz gasto avanturu zaboravite zimu

13.03.2013. | Đurđica Marković

Ilok

Iako se to trenutačno čini kao znanstvena fantastika, zima će na kraju izgubiti bitku s proljećem i zasvrbjet će vas tabani željni šetnji, istraživanja i guštanja u prirodi. Recept za vrhunsku zabavu su dobra ekipa i odredište koje će oduševiti prirodoljupca i gastroljupca u vama. Da ne duljimo, otkrijte ljepote i gastronomiju pitomog Srijema posjetom Iloku već od 217 kuna!

Ovaj kraljevski grad još je u antičkom dobu naučio tajne dobre kapljice, da bi potom, zahvaljujući plemićkoj obitelji Odescalchi, usavršio sorte i pretvorio vinogradarstvo u pravu umjetnost. Kao dokaz tome iza njih je ostao stari dvorac iz 18. stoljeća, a ispod njega sazidan je čuveni Stari podrum, a danas, dio njega pretvoren je u restoran s ogromnim drvenim bačvama koje u sebi čuvaju milijun litara najboljih vina Iločkih podruma.

Ilok

Na iločkom meniju čeka vas obilazak s vodičem starih vinskih podruma iz 15. i 18. stoljeća, uživanje u vrhunskim vinima i autohtonim specijalitetima, te mjesnim znamenitostima (tvrđavi, kneževskom i kraljevskomi dvorcu, islamskim građevinama, ukopanim starim vinskim podrumima…).  Što je najbolje, kupone možete spajati koliko želite i iskoristiti do 15.4.2013. Stoga, dodajte najdraže ljude u ovu vinsku priču i razveselite Ilok, a on će vam uzvratiti na isti način. I, da ne zaboravimo, možete otići na jednodnevni izlet, a možete i prenoćiti u komfornim sobama Turističkog naselja Stari podrum, i sutradan nastaviti svoje hedonističke i turističke putešestvije.

Ilok