Čitaonica | Zanimljivosti

Pripremite svoju kožu za proljetno vrijeme

05.03.2012. | Đurđica Marković

Zima je iza nas, s njom i hladnoća, oštar i neugodan vjetar te zagrijane prostorije koje dodatno isušuju  kožu, posebice onu lica. Osim garderobe,  ljepšem i toplijem vremenu trebamo prilagoditi i njegu svoje kože. Želiš li da ti koža u najkraćem mogućem vremenu postane  blistava, svježa i zaštićena, pridržavaj se slijedećih savjeta.  

1. Koristi piling
Otkloni barem svakih desetak dana odumrle stanice kože te omogući svojoj koži da diše. Zablistat će u svoj svojoj raskoši. Čak i ako piling ne spada među tvoje omiljene aktivnosti, rezultat će te navesti da brzo promijeniš mišljenje.

2. Prilagodi kremu vremenskim uvjetima

S proljetnim suncem rastu i temperature, pa je teške kreme neophodno zamijeniti laganim hidratantnim kremama ili kremama s voćnim kiselinama ili antioksidansima. Za koju god da se odlučiš, uvijek ju biraj prema tipu kože.

3. Koristi kreme sa zaštitnim faktorom

Nemoj ni razmišljati o kupovini dnevne kreme bez zaštitnog faktora! Sunčeve zrake neprijatelj su broj jedan naše kože! Većina današnjih dnevnih krema sadrži i neophodnu zaštitu od sunca, pa pri izboru svoje kreme ne zaboravi provjeriti je li ona koju si izabrala /izabrao adekvatna i za tvoj tip kože.

4. Pojačaj njegu za kožu oko očiju

Iako većina bora oko očiju nastaje zbog smješkanja, pa te „smijalice“ lako opraštamo svima, i škiljenje prema suncu krivac je za nastajanja bora oko očiju. Pojačaj njegu tog osjetljivog dijela lica. Hranjive ili lagane kreme za područje oko očiju neka postanu tvoj glavni saveznik u borbi za lijep izgled.

5. Nosi sunčane naočale

Nepotrebno mrštenje koje uzrokuje bore spriječit ćeš i nošenjem kvalitetnih sunčanih naočala.