Čitaonica | Zanimljivosti

Svibanjske slike koje volimo

26.05.2017. | Đurđica Marković

Mjesec svibanj vrlo je ugodan mjesec, s uglavnom sunčanim vremenom, uprkos čestim, no na sreću kratkotrajnim,  popodnevnim  pljuskovima. Temperature nisu previsoke, sparine su prava rijetkost, a vidljivost je velika, budući da česti pljuskovi ispiru i nečistoće iz zraka.

Po mišljenju mnogih, svibanj je najljepši mjesec u godini! Složili se s tim mišljenjem ili ne, morate priznati da je u nekim svojim dijelovima neodoljiv. To se ponajprije odnosi na prirodu koja je upravo raskošno lijepa. Ni u jednom dijelu godine trava nije tako blistavo zelena i meka, jagode tako mirišljive i soćne, a trešnje neodoljive! Procvale lipe upravo krajem svibnja počinju širiti svoj predivan miris, a bazga je spremna za branje i pravljenje sokova kojima ćemo se osvježavati u danima kad proljetne temperature zamijene one ljetne.

Neke od tih stvari zbog kojih nam je svibanj tako drag uhvatili smo svojom kamericom, pa ih dijelimo s vama 🙂

Kako je pred nama posljednji ovogodišnji svibanjski vikend, lijep i sunčan, nadamo se da ćete barem dio vremena provesti na otvorenom, uživajući  u raskošnoj ljepoti svibanjske prirode!

A poželite li koji lijep trenutak podijeliti s nama, bit će nam vrlo, vrlo drago!