Čitaonica | Zanimljivosti

Vraća li se zima u kopnenu Hrvatsku?

02.03.2015. | Đurđica Marković

proljetno vrijeme

Početak ožujka pravi je poligon za vremenske igre kasne zime i ranog proljeća. Tako je i ove godine. I dok početak tjedna obilježavaju iznadprosječno visoke temperature, u drugom dijelu tjedna u  dijelove kopnene Hrvatske vratit će se zima i snijeg .

Danas popodne te tijekom noći bit će kiše koja će ponegdje, ponajprije u dijelu Slavonije i Like, padati i u utorak ujutro. U nastavku utorka bit će djelomice sunčano i suho, s dnevnim temperaturama malo nižim od današnjih, do maksimalnih 12 °C

Srijeda će u kopnenoj Hrvatskoj biti pretežno do posve oblačna i kišovita. U gorskim predjelima kiša će brzo prijeći u susnježicu i snijeg, a u noći na četvrtak malo snijega može pasti i u nižim predjelima, ponajprije u dijelovima Banovine, Korduna i Posavine. Još će malo zahladiti.

U gorskoj Hrvatskoj četvrtak će biti pravi zimski dan, u Lici i s intenzivnijim snijegom, a s  padom temperatura, snijeg nije isključen ni u nižim područjima. Od nižih predjela čini se da je snijeg najizgledniji u Posavini. Bit će vjetrovito uz umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, te razmjerno hladno, s temperaturama zraka koje će se kretati od -1 u gorju do 7°C u sjeverozapadnim područjima.

U petak će se vrijeme postupno smirivati, no i dalje će biti prohladno i vrlo vjetrovito. Kako se sada čini, za vikend nas očekuju i sunčana razdoblja.