Čitaonica | Zanimljivosti

Vremenske prilike ovih dana ne idu na ruku osjetljivim ljudima

02.04.2013. | Đurđica Marković

headache

Ovih dana vrijeme i nije baš prijateljski raspoloženo prema nama, posebice prema ljudima koji su osjetljivi i na najmanje njegove promjene te prema kroničnim bolesnicima.

Tijekom današnjeg dana nepovoljan vremenski utjecaj postupno će jačati, što će osjetljivim ljudima ponovo donijeti  umor, razdražljivost i glavobolju, a tijekom noći na srijedu i poteškoće sa snom. Tegoba će imati i kronični bolesnici, osobito prema kraju dana, kada  će se nepovoljan vremenski utjecaj intenzivirati.

Iako će u srijedu biometeorološke prilike biti neznatno povoljnije nego dan ranije, a time će i tegobe biti rjeđe te slabije izražene, već u četvrtak, s približavanjem novog poremećaja našim krajevima, dolazi do novog pogoršanja. Za ljude osjetljive na vremenski utjecaj to će značiti manjak energije, glavobolju i razdražljivost, a u noći na petak i teškoće sa snom. Pod sve nepovoljnijim vremenskim utjecajem, pogoršavat će se i tegobe kroničnih bolesnika, kojima se savjetuje što manje napora.

Nepovoljna biometeorološka situacija zadržat će se i u petak.  Osjetljivi ljudi i kronični bolesnici stoga će i dalje biti pojačano umorni i razdražljivi, a uz glavobolju su mogući i bolovi na mjestima ranijih povreda. I tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane, pa im se i dalje preporučuje  što više odmora, i što manje napora.