Čitaonica | Zanimljivosti

Recept za čarobnu jesen

07.11.2011. | Đurđica Marković

Jesen je, vrijeme je tmurno, pada kiša i nemate volje ni za što. Ili, iako ste voljni, ne pada vam na pamet ideja kako takvo vrijeme pametno i zanimljivo iskoristiti. Donosimo vam nekoliko savjeta i prijedloga.

Neka vas kiša, koja vani pada, ovaj puta ne potjera u toplinu doma. Vratite se u djetinjstvo, obujte gumene čizme, obucite kabanicu i jednostavno krenite u šetnju po kiši. Povedite i svoje najmlađe. Oni će zasigurno uživati u skakanju po lokvicama, a vi ćete uživati u njihovoj bezbrižnosti.

Većina nas ipak više voli sunčano vrijeme. Iako znaju biti hladni, takve dane, ako ste u mogućnosti, svakako provedite u prirodi.

Uputite se u obližnji šumarak, koji će vas šarenim jesenskim bojama zasigurno ostaviti bez daha. Ponesite fotoaparat, fotografirajte jesenske motive, hodajte kroz lišće i jednostavno uživajte u njegovom šuštanju i ostalim zvukovima jeseni. Za one koji žele biti još aktivniji, preporučamo planinarenje ili lagani uspon na obližnje brdašce. Nakon osvojenog vrha, koliko god on bio velik ili mali, zasigurno ćete se osjećati ispunjeni i sretni.

Jesenske večeri provedite u šetnji gradom. Usput ne zaboravite neizostavne vruće, pečene kestene. Ako pak niste raspoloženi za šetnju, posjetite kazalište, kino ili otiđite na neki koncert.   

U slučaju da zbog vremenskih (ne)prilika ipak morate biti u zatvorenom prostoru, neka to, ovaj put, bude recimo kuhinja.

Pripremite određene specijalitete s jesenskim plodovima ili kuhajte zimnicu. Kada su gotovi, uživajte u plodovima svog rada družeći se s najdražima i igrajući dobre stare društvene igre.

I na kraju, ako se niste pronašli ni u jednom našem prijedlogu, preostaje Vam da se ugodno smjestite u svoj naslonjač ili krevet, slušate dobru muziku, čitate svoju omiljenu knjigu, gledate seriju ili jednostavno – spavate.