Čitaonica | Aktualnosti | U korak s vremenom

Moderan, bezvremenski i uvijek u trendu – lan kao idealan materijal za nadolazeće tople dane

05.05.2021. | Đurđica Marković

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iako je proljeće još uvijek pomalo ćudljivo, pa nakon nekoliko toplih dana ponovo zahladi, pred nama je onaj topliji, mnogima i ljepši dio godine. Bez obzira za kakve se vremenske prilike odijevali,  za dobar izgled potrebni su nam odjevni komadi napravljeni od kvalitetne tkanine. Ona omogućava uživanje u odjeći i besprijekoran izgled, ali i mogućnost nošenja omiljenih komada nekoliko sezona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Upravo na toj, modno održivoj priči, težište je ovogodišnje ljetne kolekcije modnog brenda C&A, koji je svoju prekrasnu, prirodom inspiriranu kolekciju, predstavio uz čašu Rosé Premium vina iz Kutjeva, u divnom okruženju Campinga Plitvice.

U kolekciji Breezy Linen, koju su među prvima vidjele i glumice Mirta Zečević i Anita Matić Delić, te model Ana Lea Janžić, dominiraju temeljni odjevni predmeti napravljeni od Europskog lana koji se naziva održivim materijalom. Razlog je vrlo jednostavan – ne koristi se GMO sjeme, za uzgoj se koristi vrlo malo sintetičkih gnojiva i pesticida, a biljke se gotovo i ne moraju zalijevati jer uspijevaju i uz natapanje samo kišom.

Kako nositi C&A lanene kombinacije u svim situacijama, koje će vam pomoći da se osjećate kao da ste na odmoru i u trenucima kad vas „lomi stres svakodnevice“ pokazala je  stilistica Alma Premerl Zoko, koja je iz kolekcije odabrala lan u dvije najpopularnije boje ovog proljeća – crvenoj boji cigle i zelenoj.

Uz lanene hlače, košulje i haljine savršeno se kombiniraju i brojni C&A detalji – od slamnatih šešira, sunčanih naočala, marama, obuće pa sve do finih mekanih dekica i košara, saveznika za lijep piknik u prirodi.

Za posebne prigode i radni ritam tu je dominantna baby plava – posebno odijela, haljine i traper, kojeg upravo u C&A možete naći baš prema vašoj građi tijela.

Uz ljetnu kolekciju C&A, ljeto može početi i prije svog službenog početka!

Foto: Nikola Zoko