Čitaonica | Aktualnosti | Dječji kutak | Zabavi se

Tornada u tegli i brojanje kišnih kapi

12.11.2014. | Đurđica Marković

Kišni dani svima mogu pokvariti raspoloženje, ali osobito onima najmlađima ako su se veselili boravku na otvorenom. Da im doma ne bi bilo dosadno, donosimo vam par ideja za zajedničke aktivnosti.

Tornado u tegli

1

Sve što vam je potrebno je tegla s poklopcem, voda i malo deterdženta za pranje suđa. Teglu napunite vodom, ali ne do kraja, dodajte (malo!) deterdženta za suđe, zatvorite poklopac, okrenite teglu naopako i brzim kružnim pokretima napravite vlastiti tornado! Ako mislite da se ne vidi dovoljno dobro, u vodu ubacite i malo šljokica, a probajte i postaviti teglu ispred prozora ili lampe da bi se bolje vidio vrtlog.

Naučimo brojati

Make-this-Rainy-Day-Math-game-to-help-your-preschooler-practice-number-recognition-one-to-one-correspondence-and-patterning.

Od papira ili kartona izrežite deset oblaka i označite ih brojevima od jedan do deset. Zatim izrežite kišne kapi (ako niste sigurni kojeg oblika trebaju biti pogledajte naš članak na tu temu). Ako želite osim brojanja vježbati i prepoznavanje boja, neka vam kapljice budu u različitim nijasama.

Oblake pomiješajte i posložite tako da se ne vidi koji broj na njima piše. Neka dijete nasumce odabere oblak i onda, nakon što prepozna koji je broj na njemu napisan, ispod oblaka postavi toliko kapljica.

Ako vam je potrebno još ideja za kućne aktivnosti koje su istovremeno i zabavne i poučne, zavirite u našu rubriku Dječji kutak, sigurni smo da ćete naći nešto interesantno.

Izvor: artsymomma.com, mynearestanddearest.com.