Čitaonica | U korak s vremenom

Kranjska Gora, mjesto potpunog zimskog doživljaja

22.12.2016. | Nebojša Subanović

Kranjska Gora malo je mjesto kao stvoreno za sve one koji vole netaknutu prirodu iznimne ljepote, aktivan zimski odmor te neponovljivo wellness opuštanje.

Ako uz to ide i udoban smještaj u jednom od hotela Hit Alpinea,  svaka će vam želja biti ispunjena!

Esencija Kranjske Gore, slikovitog mjesta u Sloveniji, već je dugo alpsko skijanje, temelj tradicije mjesta i središnja zimska aktivnost kojoj se mnogi raduju svake godine. Cijela padina Vitranca, od Kranjske Gore do Planice, prepletena je skijaškim prugama svih težina, a skijalište je povezano sustavom od pet žičara i 13 vučnica.

Posebnost skijaške ponude Kranjske Gore je raznolikost terena koji će odgovarati i početnicima i vrhunskim skijašima. Ako želite da i dječica uživaju u omiljenom zimskom sportu upišite ih u vrtić skijanja gdje će ih instruktori pomoću skijaškog traka i različitih animacijskih zapreka vrlo brzo pripremiti na samostalno krivudanje.

Trčanje na skijama najbolji je način za razgledavanje prekrasne doline. Oko 40 kilometara pruga iz središta Kranjske Gore vodi do izvora Save i skakonice u Planici duboko u prekrasnu dolinu Tamar. U suprotnom smjeru pruga se proteže do Gozda Martuljka, a i Mojstrana ima uređene pruge za trčanje na skijama.

A kakvi bi to zimski praznici bili bez sanjkanja i klizanja? Poseban doživljaj pruža noćno sanjkanje na predivno osvijetljenim stazama. S druge strane, Kranjska Gora nudi nešto i za vječne avanturiste: turno skijanje na nedirnutim snježnim širinama Julijskih Alpi i Karavanki (za početnike su blagi spustevi, a za iskusne i neustrašive strmi vrhovi i grebeni) te penjanje po zaleđenim slapovima.

Nakon fizičkih aktivnosti nema boljeg od oporavka u toplim bazenima ili na nekom od wellness tretmana. Iskoristite priliku da učinite više za svoje zdravlje i doživite nešto zaista posebno – osjetite blagotvorno djelovanje kristalne vode iz glečera koja dolazi iz podzemnih jezera. Jedino u hotelima Hit Alpinea u Kranjskoj Gori možete uživati u kupeljima, tretmanima lica i tijela te masažama čija je osnovna komponenta voda iz glečera, otkrivena duboko između slojeva zemlje gdje je više od tisuću godina stajala netaknuta.

Bez obzira odaberete li Ramada Hotel & Suites, Ramada Resort koji je proglašen najboljim skijaškim hotelom u Sloveniji, hotel Kompas, hotel Špik ili apartmane Vitranc, možete računati na udoban smještaj i ljubazno osoblje.

ramada-hotelssuites