Čitaonica | U korak s vremenom

Počelo zagrijavanje na Fuliranju – vrhunski gastrotainment na Strossmayerovom trgu

01.12.2017. | Nebojša Subanović

Već šestu godinu Fuliranje oduševljava svojim originalnim kreativnim programima, a do sada su ga obišla 2 milijuna posjetitelja. Life is a circus njihov je ovogodišnji moto, u novom ruhu i na novoj lokaciji.

U sklopu Adventa u Zagrebu Fuliranje se ove godine smjestilo  na prekrasnom zagrebačkom Strossmayerovom trgu, između Zrinjevca i  Tomislavca, kamo stižu vrsni restorani i barovi s posebno osmišljenim gourmet street food varijacijama – od gulaša, istarske supe, brudeta i maneštruna, jela s roštilja, street sarmica do kreativnih burgera i raskošnog carstva sočnih kobasica. Fuliranje je otvoreno do 1.siječnja 2018., a službeno 2. prosinca u 19 sati otvaraju gradonačelnik grada Zagreba, g.Bandić i direktorica TZ grada Zagreba, gđa.Bienenfeld.

S nama će suptilno fulirati Restorani Time, RougeMarin, Murter-vrata Kornata, elToro, 50 burger&champagne bar, Mason, bistro Pod zidom, Kod Likote, Wurst bar, Berlin (prošlogodišnje najbolje kobasice Adventa), Meat the King, Red carpet kobasice, Lumperaj, Sljeme, Plac, Vruća kuća, Master Grill, Nonina tajna i Casa Blanca. Osim već tradicionalnih germ knedli i knedličica, fritula i palačinki, tu su i browniji u kupki od slasne čokolade. Naše okusne pupoljke do ultimativne radosti  dovest će i ručno rađene praline, macaronsi, murterske hroštule, apple pie fritula by Hromalić i churrosi.

Neobične kombinacije adventskih pića i napitaka spremno očekuju razdragana nepca. Zagrijat će i dušu i tijelo  – od kuhanih i nekuhanih vina, punčeva, zimskih koktela, toplih čokolada, aromatičnih čajeva, pjenušaca, raznih žestica među kojima su i već tradicionalni ginovi Pernod Ricarda, sjajnih domaćih rakija u najneobičnijim kombinacijama, a za ljubitelje blažih okusa tu su Staropramenove zlatne pivske kapi. Partneri Fuliranja Ginglebells, Rakijarnica i Aura u tekućem su zanosu, a Gost&ona, T&T,  Clown bar, TV bar i Mosorog, kreativno se zahuktavaju.

No to nije sve! Dofulirajte s vašim slatkim psećim ljubimcima, jer Pasja pekarna za njih je pripremila blagdanske slastice, ogrlice i kaputiće, a uskoro premijerno na Fuliranju otvaraju i pseći restač.

Sve lijepe trenutke volimo zadržati u srcu kao dragu uspomenu za što su idealni  selfie pointovi:  velike Jamnica sanjke i kuglanica, Staropramenovo VW magično vozilo, kao i razigrani Photo Boothique s cool dodacima za  otkačene fotke. Zaljubljene, no i one spremne za ljubav, čeka Kissing point pod imelom Radija 101. Svi željni avanture zavirit će u Samsungov iglu i otploviti u budućnost u posebnoj VR fotelji  ili vidjeti što se krije u Podborki priči Tele2, a na Clown kućici probati žonglirati ili klaunirati  s našom družinom.

Najmlađe očekuje Začarani grad Here be dragons s dječjim programima, dječji vrtuljak i dječji vlakić Cirkus. Svakog dana, osim pon. i uto., od 19 do 20 sati s njima će se družiti i učiti ih raznim vještinama i klaunska družina – žongleri, klaunovi  i hodači na štulama.

Za ritmove i beatove zaduženi su mladi urbani bendovi i odlični DJ’i . Plesat ćemo uz  jazz, rockabilly, soul i pop ritmove – One Dread, Soul Stash, B&the bops, Maju Rivić i mnoge druge.

Posjetite Fuliranje, tu su za nas od danas pa do do 1.1.2018. Na Badnjak i Staru godinu (organiziraju i doček uz sjajan bend) rade  od 12 do 03 sata. Radno vrijeme i sve novosti budno pratite na : www.fuliranje.com i FB i instagram /Fuliranje.