Čitaonica | U korak s vremenom

Začarani grad „Here Be Dragons“ – originalno čarobno iskustvo na Fuliranju

11.12.2017. | Nebojša Subanović

Vjerovali ili ne, no Fuliranje je dobilo dodatnu dozu čarolije! Začarani grad „Here Be Dragons“, u suradnji s HBO GO, otvorio je svoja vrata i dio Strossmayerovog trga pretvorio u pravu fantaziju, omiljeno mjesto za druženje te interaktivan fan shop.

Posjetitelji koji dođu u Začarani grad postat će dijelom magičnog iskustva, namijenjenog svim uzrastima. Osim raznih radionica, čitaonica, pričaonica i popratnog programa, u Začaranom gradu mogu se pronaći licencirani proizvodi iz različitih popularnih filmova, video igara i serijala, kao što su Harry Potter, Game of Thrones, Star Wars i Lord of the Rings. Ljubitelji fantazije prepoznat će raznovrsne čarobne štapiće, plašteve za čarobnjake, slatkiše, Slytherin i Gryffindor majice, 3D šalice, nakit i slične kolekcionarske predmete, koji su neizostavni dio filmova, serija i knjiga svijeta fantazije.

Kao iznimno atraktivan dio Fuliranja, ovaj program donosi niz aktivnosti za malu i veliku djecu u organizaciji članova Udruge ljubitelja Harryja Pottera “Ministarstvo magije Hrvatska“. Posjetitelji će moći sudjelovati u ceremoniji sortiranja u domove uz pomoć pravog razredbenog klobuka, pripremati magične napitke, pisati runama te izrađivati sove i urlojave. Djeca će naučiti na radionici kako se obraniti od crne magije, odnosno od vršnjačkog nasilja. Neki će se okušati u pisanju runa, isprobati vještine preobrazbe te osmišljavati živopisne zvijeri – patronuse. Ljubitelji šaha doživjet će njegov magični dodir, strastveni obožavatelji igre Pictionary doći će na svoje, a najljepše uspomene mnogi će sačuvati zauvijek fotkanjem na jednom od čarobnih tajnih kutaka.

Uz uživanje u posve novom iskustvu obojenom čarolijom, Začarani grad „Here Be Dragons“ ponudit će i tematska pića i slastice, od vruće čokolade ili šećerne vate za najmlađe, do slatkiša i napitaka za odrasle.

Otvaranje Začaranog grada „Here Be Dragons“ na Strossmayerovom trgu podržao je HBO GO, online streaming video usluga putem koje možete gledati najbolje serije, hit filmove i crtiće za najmlađe. Odnedavno se na  HBO GO možete pretplatiti i direktno na www.hbogo.hr , a svi novi korisnici mogu besplatno isprobati uslugu u trajanju od mjesec dana. Uživajte uz omiljene epizode Igre prijestolja, Westworlda i mnoge druge hit serije, a od 11.12. čeka vas  i svih 8 filmova Ratova Zvijezda.

Sve detalje i informacije kao i popis i raspored događanja u Začaranom gradu „Here Be Dragons“ budno pratite na ovom linku: https://goo.gl/QgQ1or  a pripremamo vam i puno čarobnih iznenađenja.