Čitaonica | Vrijeme na dva kotača

Harley-Davidson, Dan otvorenih vrata, jesen 2016

03.10.2016. | Nebojša Subanović

Na hrvatskoj motociklističkoj sceni postoji mnoštvo bajkerskih susreta, u toploj polovici godine su svi vikendi popunjeni, a nerijetko se održava i nekoliko paralelno. Postoje dva koja nikako ne propuštam – proljetni i jesenji Dan otvorenih vrata Harley-Davidsona!

Zašto?

Ima više razloga i ne mogu odlučiti koji od njih je značajniji od drugih.

Jedan od njih je posebna „vibra“. Još nisam uspio dokučiti što stvara tu posebnu vibru, ako je to uopće i moguće jer vibra spada u domenu metafizike, nečega teško objašnjivog raciom, jedino dokučivog emociom. Drugim riječima, tamo se uvijek osjećam dobro.

Drugi razlog je sam koncept događanja koji je različit od klasičnih bajkerskih susreta. Ne želim reći kako su ti klasični lošiji, ne, daleko od toga, ovaj je, naprosto, drugačiji. Počinje sredinom dana i do večeri je gotovo. Ono što je još posebno je da je kompletna gastronomska ponuda za goste besplatna. I iće i piće! Tu su uvijek izvrsna pileća krilca s grilla i sharp grah, a ove godine su bila i rebarca. Kako bi tome čovjek odolio! I sve je to još garnirano dobrim rock’n’rollom.

Treći razlog je moja fascinacija brendom Harley-Davidson. Harley-Davidson motori nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, bilo da ih volite ili ne. I mislim kako nije stvar samo u motorima već je pojava mnogo kompleksnija. Kada prolazim prodajnim salonom Harley-Davidsona u zagrebačkim Oranicama jasno mi je zašto marketinški stručnjaci tvrde kako na svijetu postoje samo dva prava brenda, a jedan od njih je baš Harley-Davidson. Drugi je ono gazirano tamnosmeđe bezalkoholno piće.

Kada bih imao visoko učilište marketinga, na njemu bi bio samo jedan kolegij i zvao bi se Harley-Davidson.

Četvrti razlog su ljudi koji tamo dolaze.

A peti su sami motori. Nećete vidjeti dva jednaka Harleya jer pravo je svetogrđe izvesti Harleya iz dućana i ne dati mu osobni pečat! Zato su ovakvi susreti pravi festival bajkerske mašte i kreativnosti.

I tako, proveo sam tamo nekoliko predivnih sati, družio se s divnim ljudima, uživao u fantastičnim motorima, gurmanirao u pilećim krilcima s grilla, sharp grahu, rebarcima i pivi te se na kraju odvezao kući s velikim osmjehom na licu.

Doviđenja do proljeća 2017!