Čitaonica | Zanimljivosti

Deset dana neobičnih gastronomskih doživljaja – dinner in the Sky® ponovno u The Westin Zagrebu

20.05.2015. | Đurđica Marković

dinner foto

Jedan od najekstravagantnijih restorana na svijetu, prema Forbesu, Dinner in the Sky®, ponovno dolazi u Zagreb, točnije na nebo iznad zagrebačkog hotela The Westin.

Ovaj u mnogočemu jedinstven event održan je prošlog lipnja u Zagrebu, a ove godine The Westin Zagreb ponovo ugošćuje ovaj gastronomsko – adrenalinski spektakl.

Dinner in the sky® jedinstven je projekt s ciljem promocije hrane i pića, ali i destinacije u kojoj se održava projekt. Hrana i piće se poslužuju u neobičnom ambijentu, odnosno na stolu sa 22 stolice, podignutih 50 metara u vis, s panoramskim pogledom na grad. Cilj projekta je gostima stvoriti nezaboravno adrenalinsko-gastronomsko iskustvo, a da pri tome budu u potpunosti sigurni.

Međunarodna kulinarska zvijezda gostuje na eventu

Prošlogodišnji je Dinner in the Sky®, bio iznimno dobro posjećen te je organizator ove godine odlučio produžiti vrijeme trajanja na čak deset dana. Dinner in the Sky® se održava od 21. do 31. svibnja 2015., iznad The Westin Zagreb hotela. Kulinarski tim hotela Westin je osmislio maštovite jelovnike za ovu prigodu, a na otvorenju odnosno tijekom prva dva eventa, 21. i 22. svibnja, večere će, uz šefa kuhinje The Westin Zagreb hotela, Tomislava Hrubana, pripremati i međunarodna kulinarska zvijezda, Sasu Laukkonen. The Westin Zagreb s ponosom ponovno ugošćuje ovaj jedinstven projekt i na ovaj način podupire promociju grada Zagreba i Hrvatske.

Prestižno događanje

Ekskluzivan i ekstravagantan projekt, Dinner in the Sky®, započet je 2006. u Brusselsu. Koncept je kreiran kada je David Ghysels, vlasnik marketinške i PR agencije, udružio snage s promotorom bungee-jumpinga, Stefanom Kerkhofom, kako bi kreirali večeru u zraku za udruženje restoratera Jeunes Restaurateurs d’Europe. Već je naredne godine ovaj koncept dobio prestižno priznanje od Forbes magazinea te je uključen na listu najekstravagantnijih restorana na svijetu. Od tada, ova je neobična gurmanska atrakcija gostovala u 45 zemalja u svijetu, uključujući Zagreb, London, Beč, Pariz, Brussles, Istanbul, Barcelona, Lisabon, Rim, Rotterdam, Monte Carlo, Toronto, Las Vegas, Dubai, Helsinki, Vilnius, Tel Aviv, Rio de Janerio,itd.

Sigurnost prije svega

Svi su koncepti ovog projekta osmišljeni i dizajnirani prema njemačkoj normi DIN 4112. Kran i stol te ostali vezani proizvodi su sagrađeni u Belgiji, pod strogim nadzorom Rheinland TÜV-a. Dinner in the Sky® sada djeluje u više od 45 zemalja svijeta, uključujući i zemlje poznate po rigoroznim sigurnosnim kriterijima i standardima, poput SAD-a, Kanade, Australije i Južne Afrike.

Više o paketima brunchu, večeri, wine-tastingu, koktelu i posebnom, Westin paketu na nebu saznajte na ovom linku ili pozivom na broj telefona +385 1 4892 000.