Čitaonica | Zanimljivosti

Počeo spektakl Dinner in the Sky®, među prvima smo iskusili čari gastronomije na 55 metara iznad tla

21.05.2015. | Đurđica Marković

dinner2

Uprkos kiši i temperaturi koja ni u najtoplijem dijelu dana nije dosegnula 15 stupnjeva Celzija, danas popodne vinuli smo se u visine kako bismo iz prve ruke doživjeli jedan od najekstravagantnijih restoranskih spektakala na svijetu – Dinner in the Sky®.

Umotani u tople dekice i učvršćeni u sigurnim sjedalicama, zajedno s još dvadesetoro gostiju krenuli smo na svoj prvi „branch“ pod oblacima. S nama je na visinu od 55 metara putovao  naš stol, hrana i piće, a fantastičan panoramski pogled na grad nije mogla pokvariti ni kiša koja nije prestajala padati ni dok smo pod oblacima uživali u delicijama koje za Dinner in the Sky® pripremaju višestruko nagrađivani šef kuhinje Sasu Laukkonen, dobitnik Michelinove zvjezdice, te Tomislav Hruban, višestruko nagrađivani šef kuhinje hotela The Westin Zagreb.

Dinner

dinner3

Želite li i sami doživjeti iskustvo vrhunske kuhinje na nebu, možete to učiniti do kraja mjeseca svibnja, jer Dinner in the Sky® ostaje u Zagrebu do 31. svibnja. Detaljne informacije o ovom nesvakidašnjem događaju možete naći ovdje.

Inače, ovaj ekskluzivan i ekstravagantan projekt prvi put je održan 2006. godine u Brusselsu. Od tada, ova je neobična gurmanska atrakcija gostovala u 45 zemalja svijeta, a osim Zagrepčana, u ovoj su atrakciji uživali i stanovnici Londona, Beča, Pariza, Brusslesa, Istanbula, Barcelone, Lisabona, Rima, Rotterdama, Monte Carla, Toronta, Las Vegasa, Dubaia, Helsinkija, Vilniusa, Tel Aviva, Rio de Janeria i drugi.